Om bandet

OM BANDET

Ingen vet hur länge vampyrsångaren Valentin Von Törst vandrat kring bland människor och monster, men många har genom åren fått tröst och vägledning av honom. Han har inte bara varit en trygg famn åt dom rädda människor han guidat genom livet, utan även som en familjefar för sina kamrater i monsterrockbandet SKRÄCKKABINETTET. En efter en samlades medlemmarna ihop av Valentin för att tillsammans bli den pakt som ska återerövra människornas värld. Detta för att ännu en gång hjälpa människor att hålla sig på rätt sida rädslorna, så dom inte tvingas leva tråkigare liv än dom behöver. För DET är varje monster och spökes viktigaste uppgift! ”VÅGA VÄGRA VARA RÄDD!”

Slottsdamen Vita Frun dog under mystiska omständigheter i början av 1600-talet och har sedan dess varit rädslo-rådgivare åt både kungar och drottningar världen över. Några menar att hon försökte få Kung Gustav den 3:e att hålla sig borta från maskeradbalskvällen som blev hans sista i livet, medan andra hävdar att hon var ledig just den kvällen. Hon tros även i modernare tid ha viskat uppmuntrande ord i öron på modiga personer som Rosa Parks, Zlatan Ibrahimovic och Greta Thunberg när de uträttat stordåd som upprorisk bussåkning, akrobatiska konstsparkar från halva fotbollsplan samt en skolstrejk som spritts över hela världen. Stora saker kan hända när en vågar, trots att det kan kännas svårt och läskigt! Numera sprider hon sitt lugn och trygghet till bandkamraterna i SKRÄCKKABINETTET när dom tillsammans ställer sig på scenen.

Mumien Akhenaton den Allsmäktige vaknade en natt i sin mörka, trånga pyramidgrav uppfylld av en enorm längtan att få rocka gasbindorna av sig. Efter att ha lyckats lägga knotorna på en mumifierad elgitarr fick han plötsligt folk omkring sig att dansa sig starka, friska och modiga. När ryktet om hans magiska musikalitet spritt sig blev han snart utvald till gitarrsträngar-strypare i monsterrockbandet SKRÄCKKABINETTET, och numera lämnar han ingen som hör honom dra sina hårresande riff oberörd.

Monstertrummisen Grym föddes en mörk natt när katter skällde och hundar jamade, en natt när månen ylade och vargar sken, en natt när mörkret blinkade och stjärnor satte gryningen i brand. En best så och grym och skön, men med en förbannelse hen inte kunde skaka av sig. För trots att Grym aldrig gjort något levande väsen illa skrämde hen ändå slag på alla hen mötte. Ensam och sorgsen irrade Grym omkring sökande gemenskap och trygghet, och för varje dag som gick blev hen räddare och räddare för världen runtomkring. Tack och lov hittade Grym till slut gemenskapen hen så länge sökt i monsterrock-kompisarna Vita Frun, Akhenaton den Allsmäktige samt Valentin Von Törst. Tillsammans blev dom monsterrockbandet SKRÄCKKABINETTET, som gett sig själva som uppgift att befria människor från begränsande rädslor!